Защо Ko-fi?

Защо https://ko-fi.com/zmeyche, а не Substack или Patreon?

Защото информацията трябва да е споделяна и споделена и всеки да може да научи повече и сам да достигне до изводи от всякакъв характер.

Защото вярвам, че образованието трябва да е достъпно и защото само споделяйки едни с други можем да се учим от другите и техните грешки, да надграждаме наличното ни познание и да откриваме нови неща.

Защото имам прекалено много информация в главата си и нула нужда да я употребявам по друг начин освен споделяйки я с тези, които искат да я научат на свой ред.

Защото споделяйки това, което знам и задавайки въпроси за това, което не знам, отварям вратата за други питания, сядам на масата и разширявам собствения си мироглед

Защото никога не знаем кой кога ще открие следващото нещо, което ще подобри животът на всички ни и дали късче споделена навреме информация няма да запали искрата на нещо по-голямо.

Защото малко наивно и малко егоистично ми се иска да вярвам, че споделяйки доброта и познание правим света малко по-добро място ден след ден.

Затова тук ще намерите информацията за свободно четене, без paywall, а ако искате да ми купите едно кафе – въможността я има.

Защо ko-fi все пак, а не напълно и изцяло безкористно, без капка подкрепа и финансов елемент? Защото времето е пари, сметката за хостинг чака и защото, ако искате да ми ударите едно финансово рамо, коя съм аз да ви спирам? Защото, ако не можете да си го позволите, това също е напълно ок.

Благодаря, че ме четете.