Берлин

лего играчка пред Kaiser Wilhelm Memorial ChurchВсъщност не ми се пише за пътуването ми до Берлин – имам прекално много мисли в главата си и прекалено малко от тях са свързани, а никой няма нужда от словоизлияния, които дори аз няма да разбирам след месец.

Берлин за мен ще остане слънчев, широк и изпълнен с изненади.

Берлин е импромпту джем сешън, followed by a spoken word poetry evening, манджи в турското заведение напът към вкъщи, откровения и скрити в тъмата усмивки.

Берлин е блеснал поглед и благата молба „share with us one nugget of wisdom from this night of poetry“ („the fact your parents didn’t end all generational trauma doesn’t mean they didn’t end any“ отговорих аз след кратък мисловен разбор на чутата тази вечер поезия.)

Берлин е голи черковни стени кънтящи с вибратото на хорова музика по-стара от печатното слово, затворени очи и гръбнак опрян в дървената пейка.

Берлин е захлас в забравата, че се намирам сред многолюдната компания на други споделящи музикалния ми избор за вечерта. Берлин е потапяне в музиката и момент, който не бих предположила, че ще преживея.

Берлин е напомняне, че нерядко – улисана в оцеляването си – забравям да живея; че няма нищо по-добро за тялото ми от това количеството километри под краката ми да е поне двойно на часовете сън, които ранният изгрев ми е позволил.

Берлин е разпасани спомени, внимателни думи и поне още толкова преглътнати сълзи.

Берлин е сбъдани желания и 3 часа змейско задоволство в избирането на части от LEGO pick a brick wall.

Берлин е разговори, които не знам откъде започват и къде свършват и думите на почти непознат „you should come back, we didn’t talk enough“. Берлин е затвърдени стари приятелства и зародиши на нови такива.

Пожелавам си да се върна там – както физически, така и в застиналото спокойствие на вечери, в които не мисля за това, че минава полунощ; че около ми цари наконтролируем хаос и дрехите ми утре ще миришат на цигарен дим.

Пожелавам си да се чувствам като в Берлин на всички други предстоящи дестинации.

Пожелавам си по-малко изплуващи в ума ми метафори за всичко, което премълчаваме.

 

п.п. Малко съм уморена от катарзиси.